tagasiEsimesed eestlased saabusid universiaadikülla

07.august 2005

Universiaadidelegatsiooni juhid Ants Veetõusme ja Tiina Beljaeva jõudsid ööl vastu 7. augustit Izmiri universiaadikülla, et valmistada ette sportlaste saabumine ja osaleda rahvusvahelise üliopilasspordiliidu FISU aastakoosolekul.

Universiaadikülla on saabunud juba paljude delegatsioonide esindajad ja sportlased. Vastuvõtt lennujaamas oli väga positiivne. Asjaajamine kulges sõbralikult, kiiresti ja konkreetselt, transport universiaadikülla organiseeriti otsekohe ja ladusalt.

Kokku oodatakse universiaadile 9000 osalejat, 1000 VIPi, 200 pressiesindajat, 700 000 pealtvaatajat. Universiaadi raames on tööle võetud 18 000 inimest, lisaks on abiks 9500 vabatahtlikku. Universiaadil osalejate toitlustamiseks on varutud 300 000 tonni toiduaineid ning iga päev serveeritakse 40 000 toiduportsu. Universiaadil on kasutuses 60 spordirajatist, neist 29 kasutatakse treeninguteks. Elamistingimused on väga head. Spetsiaalselt ehitatud universiaadikülas on suur toitlustuskompleks, ministaadion, jõusaal suures hallis, internetikohvikud, poed, pank, koosolekute ruumid, ehitiste vahel on korraldatud bussiliiklus - universiaadiküla elab rangete turvameetmete all täiesti oma elu. Juba praegu, 4 päeva enne ametliku universiaadi algust on rohkelt ringiliikumist, treenimist ja rõõmsameelseid noori inimesi üle maailma ringi liikumas.

Eestlased saabuvad universiaadile 10. augusti õhtul tsarterlennuga Tallinnast algusega 18.15. Lennujaama kogunetakse 16.30-16.45 vahel. Universiaadi tähtsusele viitab ka mitme Eesti rektori, Jaak Aaviksoo, Andres Keevalliku ja Riho Illaku suurvõistluse külastamine.

Tiina Beljaeva